Word vluchtbegeleider

Stichting BINX-Bulgaarse honden in nood werkt nauw samen met vrijwilligers in Bulgarije. In goed overleg met de vrijwilligers worden er honden uitgezocht die geschikt zijn voor adoptie in Nederland. De honden die naar Nederland komen zijn gezond verklaard door een dierenarts, gevaccineerd, ontwormt, gechipt en gecastreerd/gesterilliseerd. Daarnaast zijn ze in het bezit van een Europees dierenpaspoort.

Bent u bijvoorbeeld op vakantie in Bulgarije, of voor een zakentrip naar dit land, en vliegt u vanaf vliegveld Burgas Airport of Sophia Airport terug naar Nederland? Dan kunt u vluchtbegeleider worden. U geeft aan wanneer, hoe laat en waar u vandaan vertrekt vanuit Bulgarije en op welk vliegveld u in Nederland land. Een Bulgaarse vrijwilliger zal met de hond naar het vliegveld komen. De hond zal aldaar aan u overhandigd worden met het noodzakelijke papierwerk. Dit papierwerk bestaat uit: het Europees dierenpaspoort en de gezondheidsverklaring van de dierenarts. Tevens ontvangt u voor het vervoer van de hond een vliegticket.

De vrijwilliger zal met u meelopen tot aan de douane.
Honden boven de 5 kilo gaan altijd in, door vliegmaatschappijen erkende, skykennels in het ruim. Zijn de honden lichter dan 5 kilo dan kunnen deze eventueel mee als “handbagage” in hiervoor bestemde tassen/boxen. Voordat u in het vliegtuig stapt is het handig om het grondpersoneel te laten bevestigen dat de hond daadwerkelijk aan boord is. Zij kunnen dat checken bij de afdeling die de bagage in het vliegtuig brengt. Als u om wat voor reden dan ook vertraging oploopt en het is warm buiten zeg dan tegen de purser dat de hond in het bagageruim meereist. Het is handig dat ook het vliegtuigpersoneel weet dat er een hond aan boord is.

Als u op uw plaats van bestemming bent vraag het grondpersoneel dan waar u de hond kunt ophalen en of ze hem voorrang (priority) bij het uitladen kunnen geven. Soms is dit niet mogelijk maar vragen kan nooit kwaad. Op sommige luchthavens is er een speciale balie om de hond op te halen, soms komt er een kruier met de bench naar aankomsthal en soms zetten ze de hond gewoon op de bagageband.

Op Schiphol worden de honden naar een afdeling “Speciale Bagage” gebracht. U dient de hond hier op te halen.
In de aankomsthal staan vrijwilligers van stiching BINX u en de hond op te wachten. De skykennels worden ook door deze medewerkers mee terug genomen.

Uiteraard zijn de kosten voor het overvliegen van de dieren voor rekening van de stichting.

Per persoon kunnen één of twee dieren mee (afhankelijk van de vliegmaatschappij) en één als handbagage.
Helaas zijn er vliegmaatschappijen die geen dieren vervoeren o.a. Easyjet en Vueling.

Neemt alstublieft contact op met ons of met onze stichting wanneer u vlucht begeleider wilt worden. Dit kunt u doen door een email te sturen naar info@binx.eu