Word opvanggezin

Er zijn ontzettend veel honden die een huis zoeken. Vanuit onze stichting zijn we daarom altijd op zoek naar enthousiaste, ondernemende en actieve opvanggezinnen die tijdelijk een hond uit Bulgarije wil opvangen. Vanuit Nederland zal de stichting weer op zoek gaan naar een definitief gezin.

De honden die naar Nederland komen zijn gezond verklaard door een dierenarts, zijn gevaccineerd, ontwormt, gechipt en gecastreerd/gesterilliseerd. Daarnaast zijn ze in het bezit van een Europees dierenpaspoort en hebben een uitgebreid bloedonderzoek gehad.( Ook Hartworm & Leishmania)

Het is belangrijk dat het opvanggezin de tijd, ruimte, liefde en aandacht aan de hond kan geven om hem een stapje verder te brengen in het socialisatie proces. Daarnaast is het van belang dat u regelmatig contact heeft met de stichting over de ontwikkelingen, met daarbij foto’s van de hond. Zonder opvanggezinnen zouden wij minder honden kunnen helpen die te lijden hebben onder de omstandigheden in de Bulgaarse asielen.

De kans bestaat je als opvanggezin een hond opvangt die alles nog moet leren: zindelijk worden, alleen leren zijn of aan een riem mee lopen. Een hond zal moeten wennen aan zijn nieuwe omgeving. In het begin zal dit vragen om aanpassingen. We vragen dan ook enige kennis van honden en opvoeding.

De opvangperiode kan varieren van een week tot enkele maanden. Afhankelijk hoe snel er een gezin wordt gevonden. We vragen dan ook aan het opvanggezin om de hond te verzorgen alsof het een eigen hond is, al moet men hem ook weer op een later moment kunnen loslaten als er een geschikt gezin is gevonden.

Wij besteden uiteraard veel aandacht aan de voor-en nazorg bij het plaatsen van de honden. De stichting kan u altijd helpen. Mochten er toch onverwachts gedragsproblemen optreden dan beschikt stichting BINX over een gediplomeerde honden gedragstherapeut.

Enthousiast?
Bent u enthousiast geworden en wilt u graag tijdelijk een hond opvangen, omdat u vindt dat een dier een tweede kans verdient? Stuur dan een email naar: info@binx.eu