Shelter Cherno More

Project Animal SOS Burgas

Het project Animal SOS is in September 2009 van start gegaan. Het project is gestart als een geheel privaat project. De oprichter van Animal SOS, de zakenman Alexander Stefanov, heeft de eerste 2 jaar alles uit eigen zak betaald ( totaal zo een 135 000 euro). Helaas is Alexander ook door de crisis getroffen en is er geen geld meer om het asiel uit te breiden en is er nu zelfs grote moeite met het betalen van de dagelijkse kosten.

Zo kunnen momenteel de kosten voor bewaking ( ongeveer 160 euro per maand) niet voordaan worden en zijn er nu 175 honden aanwezig die dus dagelijks voer nodig hebben.

Het project bestaat uit een terrein van 1,1 hectare waarvan 0,6 hectare daadwerkelijk in gebruik is. Op het terrein zijn een hoofdgebouw met daarin kamers voor medische ingrepen en herstelruimten, diverse hondenhuizen en een geimproviseerd kattenhuis gevestigd. Bezoekers die willen helpen kunnen ondergebracht worden in het hoofdgebouw om te overnachten.

De gedachte achter de bouw en aanleg van het project was om een voorbeeldfunctie voor geheel Bulgarije te kunnen vervullen. Zo is er ook veel aandacht voor educatieprojecten met name gericht op de jeugd. Dit moet ervoor zorgen dat de mentaliteit ten opzichte van dieren gaat veranderen in Bulgarije. Ook wil het project een spil zijn in het bemiddelen van honden naar goede adoptiegezinnen. Dit doet men door middel van voor en nacontroles van geplaatste dieren.

Ook is er steun nodig om het resterende gedeelte dat nog niet in gebruik is af te maken. Zo wil Animal SOS een echt goed kattenhuis en een verblijf voor afgedankte ezels, paarden en pony’s maken.

Het afgelopen jaar heeft  Binx  3 pallets  voer kunnen doneren en afleveren met ruim 1500 kilo voer. Vanuit Duitsland zijn er ook diverse sponsoracties. Maar er is meer nodig. De winter staat voor de deur en vele verblijven zijn nog niet winterklaar. Daarom is uw hulp hard nodig.

 


Voedsel noodtransport aangekomen in Cherno More

Dankzij de speed veiling en met hulp van vele Facebook vrienden is dit transport nu een feit.Het voedsel noodtransport is zoals gepland aangekomen op 24 augustus  2012 in Cherno More. Reactie van Margaritha Peeva  uit Cherno More: Liebe Freunde, ich bin die Tierheimleiterin von Anim
Lees verder →

Voedsel noodtransport is onderweg naar Cherno More!

13 augustus 2012  Transport is weg met tegenslag! Ondanks harde arbeid afgelopen zaterdag bleek 1 van de pallets nog niet helemaal goed ingeceeld te zijn. Daar lag de inhoud in de loodsruimte voluit over de vloer !!!. Gelukkig hielp de behulpzame chauffeur met opruimen en is de palle
Lees verder →

Pallets pakken voor voedsel noodtransport naar Cherno More/Bulgarije

11 augustus 2012  Pallets pakken Dankzij de opbrengst van de SPEED veiling gaan maandag 3 volle pallets (1500 kilo hondenvoer, blikvoer en medicijnen) op weg naar Bulgarije. Zaterdag 11 augustus  was de dag dat 3 behulpzame kanjers stichting Binx hebben geholpen met het   klaarmak
Lees verder →