Shelter Palamartsa Animal Sanctuary & Rescue Centre‏

 

Sinds maart 2011 steunt stichting BINX-Bulgaarse honden in nood het opvangcentrum: Palamartsa Animal Sanctuary and Rescue Centre, te Popovo.

Met hart en ziel worden hier gewonde en mishandelde zwerfhonden opgevangen. De eigenaren van  het opvangcentrum zijn Tricia en Jimi die hun leven in Engeland hebben achtergelaten om een nieuw bestaan op te bouwen in Bulgarije. Ze zijn naar Bulgarije verhuisd met het doel om de problematiek rondom de Bulgaarse zwerfhonden aan te pakken. Dit doen zij onder andere door het geven van voorlichting aan de plaatselijke bevolking. Daarnaast vangen zij zwerfhonden op in- en rondom hun eigen woning en zorgen ze er voor dat zoveel mogelijk honden worden gesterilliseerd, zodat voortplanting wordt voorkomen.

Tricia en Jimi hebben inmiddels goede contacten opgebouwd met de burgemeester en enkele locale dierenartsen. Zij worden door deze mensen gesteund in hun aanpak en zeer gewaardeerd voor hun inzet. Van lokale overheden krijgen zij géén financiële ondersteuning, waardoor Jimi enkele keren per jaar moet terug keren naar Engeland om geld te verdienen, om hun bestaan in Bulgarije te kunnen financieren. Hun toekomstwens is om een asiel op te bouwen, deze professioneel in te richten, zodat zij nog meer honden kunnen opvangen. Helpt u mee de droom van Tricia en Jamie uit te laten komen? Bent u iemand of kent u iemand die dit opvangcentrum kan voorzien in veterinaire apparatuur, zoals:

  • Autoclaaf voor het steriliseren van instrumenten
  • Prep en Chirurgie Tafels
  • Chirurgie lampen
  • Chirurgische trolley en kabinet
  • Anesthesie-apparatuur
  • Veterinaire weegschalen voor anesthesie berekening
  • Gemakkelijk te reinigen hond kratten voor pre-en postoperatieve zorg
  • IV buizen, vloeistof zakken en druppel apparatuur voor subcutane toediening van vocht

 

Website Shelter Palamartsa Animal Sanctuary & Rescue Centre‏

 

 


Nieuwsberichten uit shelter Palamartsa

De pallets zijn gearriveerd!

Wat zijn ze blij; Tricia en Jimi! Zie hieronder hun reactie, met diverse foto’s.
Lees verder →
BINX-019

3 pallets voer à 2100 kg onderweg naar Popovo.

Vandaag zijn er 3 pallets met voer weggegaan naar Bulagrije! We willen nogmaals alle donateurs en sponsoren enorm bedanken. Zonder jullie kon dit transport niet plaatsvinden!
Lees verder →

Problemen…

Bij Stichting BINX is sinds enkele weken bekend dat onze Engelse vrijwilligers in Popovo problemen ervaren met de burgemeester. Kort samengevat houdt dit in dat ze op zoek moeten gaan naar een andere locatie. Ze kunnen niet in Popovo blijven, aangezien de burgemeester gedreigd heeft o
Lees verder →

Nieuwe website: Palamartsa Animal Sanctuary

Het projekt Palamartsa Animal Sanctuary heeft een nieuwe website.
Lees verder →