Adoptieprocedure

Algemene informatie

Wij werken nauw samen met de vrijwilligers in Bulgarije. Onze stichting selecteert alleen sociale en vriendelijke honden voor adoptie. Deze honden zijn zowel sociaal naar hun soortgenoot, als naar de mens. Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedere hond een welopgevoede heer of dame is.

Laat u niet (ver) leiden door één of enkele leuke honden die u kent, de hond van bekenden van u of een hond die u kent van de televisie. Een goed gesocialiseerde en opgevoede hond kan u wellicht verleiden er ook zo één te willen. Maar bedenk dat een hond niet als vanzelf een goed opgevoede en sociale hond wordt!

Het opvoeden van een hond tot een trouwe kameraad kost tijd, heel veel tijd.

Er worden honden ter adoptie aangeboden vanuit heel Nederland. Deze honden zijn opgevangen in pleeggezinnen. Maar er zijn ook honden die nog in Bulgarije verblijven. Op de adoptiepagina kunt u zien waar welke hond op het moment verblijft.

De honden die naar Nederland komen zijn gezond verklaard door een dierenarts, gevaccineerd, ontwormt, gechipt en gecastreerd/gesterilliseerd (indien het om een pup gaat is een hond niet altijd gecastreerd). Daarnaast zijn ze in het bezit van een Europees dierenpaspoort.

U heeft interesse, wat nu?

U heeft op onze website een hond gezien waar uw belangstelling naar uit gaat. Neem dan a.u.b. contact op met onze stichting door een email te sturen naar: info@binx.eu

Afhankelijk of de hond al in Nederland is, danwel in Bulgarije zal er in eerste instantie aan u gevraagd worden om een intakeformulier in te vullen. Aan de hand van dit intakeformulier zal stichting BINX-Bulgaarse honden in nood weer contact met u opnemen. Het intakeformulier vindt u hier.

Wanneer een hond nog niet in Nederland verblijft, zal de stichting contact opnemen met het asiel in Bulgarije. Houd er rekening mee dat wij moeten vragen of de hond van uw keuze nog in het asiel aanwezig is. Hier kan een aantal dagen overheen gaan.

Na ontvangst van het intakeformulier ontvangt u altijd binnen enkele dagen reactie van een van onze vrijwilligers. Dit kan zijn per email, of per telefoon. In de meeste situaties wordt u opgebeld voor een kennismakingsgesprek en zal er een huisbezoek volgen.

De kennismaking: indien de hond van uw keuze in Nederland verblijft

Bij het pleeggezin kunt u kennismaken met de hond waar uw keuze op is gevallen. Dit gebeurt in de meeste situaties samen met een vrijwilliger van stichting BINX. Het pleeggezin zal hun ervaringen met u delen. Eventuele vragen vanuit uw zijde kunnen direct beantwoord worden. De stichting heeft met het pleeggezin de afspraak dat zij nooit een hond direct mogen meegeven. Wij vragen iedere geïnteresseerde adoptant een bedenktijd van 1-2 dagen. Bent u nog niet helemaal zeker van uw keuze, dan is het natuurlijk mogelijk om een 2de bezoek te doen. Het is niet mogelijk om de hond ‘op proef’ een aantal dagen in huis op te nemen.

De kennismaking: indien de hond van uw keuze vanuit Bulgarije naar Nederland komt

Op vliegveld Schiphol of in Almere (de vestigingsplaats van de stichting) kunt u voor het eerst kennismaken met de hond waar uw keuze op is gevallen. Dit gebeurt samen met een vrijwilliger van stichting BINX.

Kies bewust

Stichting BINX bemiddeld bij adopties vanuit de gedachte dat een hond een nieuw blijvend thuis vindt. Daarom is het van belang dat u een weloverwogen keuze maakt, alvorens u besluit om een hond te adopteren. Een hond wordt gemiddeld 10 tot 13 jaar oud. Het adopteren van een hond heeft dus voor vele jaren een belangrijke invloed op uw leven. Een middelgrote hond kost gemiddeld €50,- per maand.

Na 1 tot 2 dagen verwachten wij uw beslissing. Wilt u doorgaan met de adoptie, dan kunt u een afspraak maken met stichting BINX.

Dit kunt u doen door te bellen naar de stichting: 06-40748577 of een email te sturen naar: info@binx.eu  Het is niet mogelijk om de hond ‘op proef’ een aantal dagen in huis op te nemen.

Wij horen ook graag van u als uw beslissing is om niet door te gaan met de adoptie.

De adoptiekosten

Stichting BINX is een non-profit organisatie en afhankelijk van giften en donaties.
Vrijwilligers in Nederland en Bulgarije zetten zich kosteloos in om honden in nood te helpen.

Het adoptiebedrag is tot stand gekomen door de gemaakte kosten voor o.a. het transport, vaccinaties, chip, sterilisatie/castratie, worm-en vlooienbestrijding, voeding en eventuele dierenarts kosten.

De kosten voor het adopteren van een hond bedraagt: €295,-.

Belangrijke stap: de adoptie

De afhandeling van de adoptie is een belangrijke stap. U wordt verzocht het adoptiecontract en de voorwaarden in 2-voud te ondertekenen bij het betreffende gastgezin of in Almere waar de stichting is gevestigd. Tevens vragen wij u om het adoptiebedrag van €295,- vooraf over te maken op rekening nummer: 198445717 onder vermelding van de naam van de hond.

Nazorg

Na plaatsing zullen wij telefonisch en via mail regelmatig contact met u houden. Ook zullen wij fysiek nabezoeken uitvoeren. Er zal minimaal één nacontrole zijn binnen een periode van een half jaar.

Heeft u nog vragen of ondervindt u gedragsproblemen, neem dan contact op met de stichting. Wij bieden u ondersteuning voor zover dat binnen ons vermogen ligt.